Plnené batáty.

Batáty Olivový olej Celozrnný kuskus Zeleninový bujón Červená paprika Cibuľa Baklažán Hliva ustricová Cesnak Feferónka (nemusí byť) Čierne korenie a soľ Batáty som prekrojila na polovičku, pokvapkala olivovým olejom a dala piecť na 45 min. na 200 stupňov. Medzitým som si pripravila plnku. Plnka: kus-kus…

Čítať ďalej

Špargľa s horčicovou omáčkou a batátmi.

Batáty Kokosový tuk Čerstvý rozmarín Cesnak Zelená špargľa Sójová šlahačka dijónská horčica Čierne korenie a soľ Cukor z kokosových kvetov Limetka Pažitka na ozdobenie – Batáty som dobre umyla a aj so šupkou som ich nakrájala na malé kocky. Opražila na kokosovom tuku do zlatova….

Čítať ďalej

Wok panvica s klíčkami mungo a dvojfarebnom ryžou.

Kokosový tuk Červená cibuľa Mrkva Cuketa Mungo klíčky Sladký hrášok Kurkuma Čierne korenie Kokosové mlieko Sójová omáčka Cukor z kokosových kvetov Limetka Biela a čierna ryža Koriander a mandle – Vo wok panvici som rozohriala kokosový tuk, na ktorom som postupne osmažila červenú cibuľu, mrkvu,…

Čítať ďalej

Hrášková polievka s kokosovým mliekom.

Kokosový tuk Cibuľa Petržlen – koreň Zeleninový vývar Kokosové mlieko Mrazený hrášok Čierne korenie a soľ Pažitka Limetka Na ozdobu kokosové lupienky (nemusia byť) Na kokosovom tuku som 2 minútky pražila na jemno nasekanú cibuľu a koreň petržlenu. Petržlen chytil takú peknú zlatistú farbu a…

Čítať ďalej

Bolonské cestoviny po vegansky

Ražné celozrnné cestoviny Kokosový tuk Červená paprika Cibuľa Stopkový celér Mrkva Paradajkový pretlak Veľká farebná fazuľa (dopredu uvarená) Tempeh Čierne korenie a soľ Cibuľová chilli omáčka Avokádo Čerstvý špenát Ražné, celozrnné cestoviny som uvarila podľa návodu. Na kokosovom tuku som opražila červenú papriku, cibuľu, na…

Čítať ďalej

Chuť Ázie.

Arašidový olej Galangal (podobá sa chuťou aj vzhľadom na zázvor, ale je jemnejší. Dostať v ázijských potravinách) citrónová tráva malá feferónka cibuľa zemiaky (očistené na nakrájané na kocky) cesnak kokosové mlieko limetkové  listy sójový omačka čerstvý špenát ryža mletý mak   Postup Na arašidovom oleji…

Čítať ďalej

Zdravý a chutný mix na tanieri.

Zemiaky som piekla v trúbe, na mriežke 35 min. na 200 stupňov. Keď boli do zlata upečené, prehodila som ich do misky a pridala k ním korenie Vega- rajčata, soľ a olivový olej. Premiešala. Ryžu som uvarila s limetkovými listami v osolenej vode. Mrkvu som…

Čítať ďalej

Mikro bylinky.

Spestrite si zimný jedálniček mikro bylinkami, ktoré si vypestujete sami na okennej parapete. Mikro bylinky sú mladé výhonky zeleniny a byliniek, ktoré obsahujú vysoké nutričné hodnoty, majú vysoký obsah vitamínov a delikátnu chuť. Konzumovať ich môžete celé, niektoré dokonca aj s koreňom. Je to úplne jednoduché a nestojí…

Čítať ďalej

Dusená červená šošovica so špenátom.

Červená šošovica okrem toho, že má nízky glykemický index (úžasná počas diéty), obsahuje vraj viac železa ako špenát. Skrýva v sebe kvalitné proteíny, vlákninu, vitamíny skupiny B, antioxidanty… A na jej prípravu potrebujete pomerne krátky čas 12-15 minút. Čo budete potrebovať na náš recept: Šalotka 2 menšie…

Čítať ďalej

Frittata

Jednoduché, rýchle a veľmi chutné, inšpirované talianskou kuchyňou. Potrebujeme: Hrček  póru Lyžička masla Červená paprika nakrájaná na kocky Mrkva nastrúhaná na hrubom strúhadle Hrnček hrášku 100 g jemnej šunky (alebo uvareného kuracieho mäsa) 50 g eidamu nastrúhaného na hrubom strúhadle 100 g Lučina Soľ, čierne mleté…

Čítať ďalej

Page 1 of 40 1 2 3 4 5 ... Last →