Chuť Ázie.

Arašidový olej

Galangal (podobá sa chuťou aj vzhľadom na zázvor, ale je jemnejší. Dostať v ázijských potravinách)

citrónová tráva

malá feferónka

cibuľa

zemiaky (očistené na nakrájané na kocky)

cesnak

kokosové mlieko

limetkové  listy

sójový omačka

čerstvý špenát

ryža

mletý mak

 

Postup

Na arašidovom oleji som opražila galangal, citrónovú trávu a na jemno nakrájanú feferónku asi 2 minúty.

Pridala cibuľu, zemiaky nakrájané na kocky a 4 strúčiky cesnaku, opäť 2 minúty pražila.

Zaliala kokosovým mliekom, pridala limetkové listy a nechala 20 minút variť.

Dochutila som sójovou omáčkou a pridala čerstvý špenát.

Podávala som s uvarenou ryžou premiešanou s opraženým makom a na suchej panvici opečenými kešu orechmi.