Frittata

Jednoduché, rýchle a veľmi chutné, inšpirované talianskou kuchyňou.
Potrebujeme:
Hrček  póru
Lyžička masla
Červená paprika nakrájaná na kocky
Mrkva nastrúhaná na hrubom strúhadle
Hrnček hrášku
100 g jemnej šunky (alebo uvareného kuracieho mäsa)
50 g eidamu nastrúhaného na hrubom strúhadle
100 g Lučina
Soľ, čierne mleté korenie
3 vajíčka
Postup:
Trúbu dám vyhriať na 180 C°.  Na masle opražím nakrájaný pór, pridám zeleninu a šunku a chvíľku podusím. Potom odstavím od ohňa. Medzitým dobre rozmiešam vajíčka, pridám eidam a kocku lučiny. Osolím a okorením. Vajíčkovou zmesou zalejem podusenú zeleninu. Celú zmes prelejem do zapekacej misy a dám na 30 minút piecť.